INFO FRÅN TUULA & UFFE I CHIANG MAI

 

 

   

                                                    HEJ KÄRA VÄNNER I HEMFÖRSAMLINGEN OCH ANDRA FÖRSAMLINGAR

 

 Hoppas att ni alla mår bra i hemlandets sköna hösttemperatur. Äntligen har vi tid att sända några rader om hur vi har det. Vi mår väl trots att dessa veckor varit till bredden fyllda med nya saker och uppgifter. Den sk. kallperioden med svalare väder håller nu på att avlösa regnperioden här.

 Vi anlände hit till Chiangmai i norra Thailand 6.9. Den 15.9 , reste missionär Meria Jokinen till Tammerfors i Finland. Finska pingstförsamlingen där är hennes arbetsgivare. Det är henne vi avlöser på ett år. Hon har varit här i ett streck 5 år och utfört en strong uppgift som ensam syster. Vi blev nu med ansvaret som nu är betydligt lättare då kyrkbygget i MaeRim är avklarat. Invigningen var förra lördagen ,12.09, med gäster ända från Finland ( pastor Usko Katto från Tammerfors ).

   Som ni anar har vi haft massor med saker att lära under den korta, gemensamma tiden med Meria. Det är ju fråga om två församlingar och två elevhem som ska övervakas.Penningtransaktioner, bokföring och revidering hör till våra uppgifter. Vi håller nu på att lära oss Quicker program-met med dubbel bokföring. Predikan 3 gånger i månaden hör likaså till våra uppgifter , men vi delar på dessa med Tuula.

 Meria lämnade också sin bil till vårt förfogande. Vi behöver den varje vecka i våra uppgifter här. Bilen är nödvändig då avståndena här är långa. Det dröjer ännu några veckor innan vi lärt oss vänstertrafiken och rutterna i denna vidsträckta två miljoners stad. Till all lycka känner vi staden lite från tidigare.

 Vi har varit välsignat trötta  efter varje arbetsdag här i den tropiska värmen.Vi har redan bekantat oss med de 5 övriga finländska missionsar-betarna här i ChiangMai. Det viktigaste är ändå att vi fått god kontakt med thailändska unga och äldre i församlingarna och skolhemmen. Allt är Guds nåd och resultat av era förböner som vi så väl behöver. Dethär är tjänsten som Jesus planerat för oss. Hans ok är mild och börda lätt. Tack för att ni är med oss !

Vi bor nu i Merias bostad i 7 våningen, med mäktig utsikt mot berget Doi Suthep. Vår hjälp kommer dock inte från berget utan från Herren som gjort himmel och jord !

 1-3 oktober är de regelbundna bönedagarna för finländska missionärer här i Chiangmai. Då brukar Herren ge de trötta ny kraft och föröka de maktlösas styrka. Bed om det !

  

 

                                                                                   Med varma tropiska hälsningar till Er Alla , Tuula & Uffe